22:50
Tartalom a nagy király

Tartalom a nagy királyHonlapján elsődleges információhordozó a szöveges tartalom. Kevés a mutatós külső, ha a látogató minimális vonzó tartalomra lel az oldalon.
Hogyan lesz tartalmas az oldala?

1. A termék, szolgáltatás bemutatása

A honlapra érkező látogató nagy valószínűséggel egy keresőből, vagy másik honlapon talált linket követve érkezik az Ön honlapjára. A látogató célja, hogy a lehető leggyorsabban azonosítsa, hol jár. Önnek tehát villámgyorsan tudatnia kell vele: Ön jó helyen jár, nálunk megtalálja, amire szüksége van.
Elsősorban termékét mutassa be, másodsorban a cégét: a látogató a konkrét információkra kíváncsi a honlap böngészése alatt, tehát gondoskodjon róla, hogy ne kelljen az információk között sokáig keresgélnie! Nevezze nevén érthetően termékeit, és szolgáltatásait! Az emberek ugyanazokat a kifejezéseket keresik a honlapján is, amit a mindennapi, és személyes kommunikáció során.

2. Kiemelés, tagolás

A látogatók a honlapokat gyorsolvassák, azaz szemükkel pásztázva leginkább végigszaladnak rajtuk, támpontokat, kapaszkodókat keresve. A tagolatlan szövegek olvasása fárasztó, így megértésük alacsonyabb hatásfokú, ezért a szövegben minden gondolatrész kapjon külön bekezdést, és a szöveget köztes alcímek tagolják. A legfontosabb kifejezéseket javasoljuk kiemelni speciális (félkövér vagy dőlt) szedéssel. Azonban ne essen túlzásba a honlapkészítés során: egy oldalon maximum háromféle méretet használjon, és használja a szöveges szerkesztőben lévő címsorokat.

3. A keresők és kulcsszavak

Az emberek ugyanazokra a kifejezésekre keresnek rá az interneten, amiket a hétköznapi beszélgetéseik során használnak, tehát ugyanezen kifejezéseket (kulcsszavakat) használja Ön is a honlap készítése során. A kulcsszavak sűrűsége 2-6% legyen az adott honlapon, oldalon. 1 vagy 2 szóra, kifejezésre optimalizáljon. A google kereső előnyben részesíti ha az adott kulcsszó ki van emelve, mint címsor, mint félkövér karakter, és mint link ( akár mint menüpont ) érhető el a honlapon.

Az alábbi oldalon tudjuk ellenőrizni, hogy egy adott kifejezésre hány keresés indul el a google keresőben, ezen információ segíthet az ideális kulcsszó kiválasztásában:

https://adwords.google.com/KeywordPlanner

Ha nagyon nagy a harc egy kulcsszó tekintetében mérlegeljen, és amennyiben lehetőségei engedik használja a következő tippeket:

  • Kiváló megoldás ha 1-1 szó ragozott alakját (abban az esetben ha a fenti kulcsszóválasztási eszköz is igazolja, tehát keresnek az adott kifejezésre ragozva is!) használjuk kulcsszóként. Ezen kívül a többes szám használata is megoldást jelenthet.
  • Szintén megoldás lehet ha földrajzilag szűkítjük tevékenységünket (pl. ablakcsere Budapest).

Honlapja keresőkben elfoglalt helyezését javítani tudja az oldalára mutató linkek használatával. Keresőoptimalizálási módszerekről bővebben a Keresőoptimalizálás cikkben, linképítési módszerekről pedig a "Linképítés" cikkben is tájékozódhat.

4. A honlap beosztása: fordított piramis elv

A fordított piramis elv módszertana szerint a lényegesebb információk kerüljenek a szöveg elejére, ezt követően jöjjön a kifejtés. Azaz a szöveges tartalmat úgy célszerű a honlapján beosztani, hogy a legfontosabb információk kerüljenek a nyitóoldalra, míg a szűkebb közönségnek szóló, részletesebb információk a megfelelő aloldalakon legyenek megtalálhatóak. Így a túlságosan részletes információk nem terhelik fölöslegesen az általános információkra kíváncsi érdeklődőt.

5. Végül, de nem utolsósorban

Olvassa át a honlapot újra és újra, javítsa ki a nyelvtani hibákat, rövidítse le a mondatokat! Olvastassa át kritikus ismerőseivel is! A még mindig problémás részek használatkor kerülnek felszínre.

  • Adjon ügyfelei véleményére.
  • Használja előnyére az esetleges észrevételeket, panaszleveket.

A folyamatos visszajelzések alapján bővítse a honlap Gyakran Ismételt Kérdések menüpontját, és ha szükséges, helyezzen el több magyarázó szöveget, illusztrációt, segédletet az oldalán.

 

 

Megtekintések száma: 1172 | Hozzáadta:: tokio170 | Címkék (kulcsszavak): tartalom, linkmarketing, keresőoptimalizálás, content, seo, linképítés, linképítő | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar