01:52
Google Pingvin 3 - újabb algoritmusfrissítés érkezik

A Google hivatalosan is bejelentette, hogy pénteken útjára indult a Pingvin 3. A mostani frissítés elmondásuk szerint jó esélyt jelenthet azoknak akik korábban kapott büntetésre megfelelően reagáltak. Egyelőre az US angol nyelvű keresések 1%-át érinti, de a következő hetekben folyamatosan terjed majd világszerte.

Pierre Far a Google egyik munkatársa adta hírül, hogy pénteken elkezdték élesíteni a Pingvin 3.0-ás verzióját. Korábban egyébként már Gary Illyes (szintén Google) már hónap elején jelezte egy konferencián, hogy hamarosan várható lesz az új Pingvin frissítés.

A Pingvin algoritmus első változata még 2012. áprilisában jött ki. Akkor nagyon nagy változásokat hozott a találati listákon, különösen a nem megfelelő bejövő linkprofillal és egyéb - nem megengedett - eszközökkel versenyző oldalakat büntette a kereső.

Időközben kiseb-nagyobb mértékben többször is módosították az algoritmust (2013. május, 2013. október), de az utóbbi időszakban (hivatalosan) már régóta nem. Az utolsó frissítés (2013. Október közepe) óta gyakorlatilag egy év telt el.

A mostani frissítés egyébként nem csak a félelemre, hanem reményre is okot adhat, hiszen akik korábban büntetést kaptak, de időközben megtették a szükséges lépéseket (például eltávolíttatták a nem megfelelő linkeket, vagy megfelelően használták a link visszautasító eszközét), azok most akár jelentősebb javulásra is számíthatnak.

Megtekintések száma: 882 | Hozzáadta:: iceman | Címkék (kulcsszavak): Google, pingvin | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
avatar