BERT algoritmus MagyarországonDanny Sullivan Twitteren jelentette be, hogy az angol után 70 másik nyelven köztük magyar nyelven is fut már a BERT algoritmus. És hogy mi az a BERT algoritmus? A Google hivatalos közleménye szerint: ” talán a legnagyobb lépés a keresés történetében“.

Érdekes módon Danny Sullivan sem tudott róla, hogy az angol után a többi nyelven is elindították a BERT algoritmus. Egy felhasználói kérdésre a Twitteren azt írta, hogy csak angol nyelven fut egyelőre, majd röviddel ez után korrigálta magát és bejelentette, hogy 70 másik nyelven is él az algoritmus. De mi is az a BERT algoritmus?

A Google hivatalos blogoldalán jelentette be, még október 25-én hogy óriási algoritmusfrissítést hajtott végre. A hivatalos közlemény úgy fogalmaz, hogy: ”talán a legnagyobb lépés a keresés történetében”. A bejelentés súlyát mutatja, hogy azt nem a webmester blogon jelentették be, hanem a hivatalos Google blogon, mégpedig a Google alelnöke.

Lássuk a részleteket!

„A legnagyobb ugrás előre az elmúlt öt évben, és az internetes keresés egyik legnagyobb lépése.” így fogalmaz a Google hivatalos blogoldala. A nemzetközi lefuttatása az algoritmusnak ezen a héten vette kezdetét. A francia LeMonde információi szerint egészen pontosan ... Tovább »

Megtekintések száma: 683 | Hozzáadta: iceman | Dátum: 2020-03-08 | Hozzászólások (0)